Hout- en marmerimitaties

Leo Scholten beheerst alle facetten van het imitatieschilderen van materialen zoals marmer, houtsoorten en gesteenten. Ook het verfijnd patineren hoort daarbij. Deze kennis en vaardigheid is onmisbaar bij het herkennen, conserveren en zonodig restaureren van oude decoratieve afwerkingen.

Planmatig onderhoud is de beste garantie voor de langdurige instandhouding van een monument….

De conservering en het herstel van de kleurige afwerking van een monument hangt nauw samen met het onderhoud van het monument zelf. Planmatig onderhoud zorgt voor behoud van het gehele ensemble en, niet onbelangrijk, beheersbare kosten.

Vergulden is het bedekken van een voorwerp met een laagje goud..

Leo Scholten beheerst alle variaties van dit arbeidsintensieve ambacht, dat reeds in verscheidene antieke beschavingen werd toegepast.

Muurschilderingen en secco’s conserveren

Leo Scholten is gespecialiseerd in het conserveren van muurschilderingen en secco’s. Deze worden op vakkundige wijze geconserveerd c.q. gerestaureerd, zodat de verdere achteruitgang van deze schilderingen wordt voorkomen.

Restaureren is een vak apart….

Er zijn maar weinig mensen in Nederland die de kennis en liefde voor dit vak hebben en op een goede en verantwoorde manier schilderingen of schilderijen kunnen restaureren.

Schoonmaken en conserveren van muurschilderingen

Restaureren is een vak apart, of liever gezegd meerdere vakken apart. Muurschilderingen restaureren of fresco’s blootleggen en consolideren is een totaal ander vak als het restaureren van schilderijen. Bij Leo Scholten bent u op het juiste adres voor allerlei soorten restauraties op het gebied van schilderingen en schilderijen. In Nederland zijn maar weinig mensen die deze kennis en liefde voor het vak hebben om op een goede en verantwoorde manier schilderingen of schilderijen te restaureren. Wanneer een restauratie niet goed wordt uitgevoerd kan dit grote gevolgen hebben! De restaurator heeft de toekomst van het object figuurlijk maar ook letterlijk in handen! Daarom moet een restauratie altijd zodanig gebeuren, dat beschadigingen die vóór aanvang van het restauratiewerk aanwezig zijn, zeer vakkundig worden hersteld en dat er verder ook niets onnodig beschadigd wordt. Elke restauratie wordt vooraf gegaan door een pragmatisch onderzoek naar de oorzaken van achteruitgang of beschadiging. Uiteraard worden deze oorzaken, indien ze nog actief zijn, eerst opgelost. Denk daarbij aan vochtbelasting van een muur of een kristallisatie van zouten.

Website Realisatie: A!tention