Hout- en marmerimitaties

Leo Scholten beheerst alle facetten van het imitatieschilderen van materialen zoals marmer, houtsoorten en gesteenten. Ook het verfijnd patineren hoort daarbij. Deze kennis en vaardigheid is onmisbaar bij het herkennen, conserveren en zonodig restaureren van oude decoratieve afwerkingen.

Planmatig onderhoud is de beste garantie voor de langdurige instandhouding van een monument….

De conservering en het herstel van de kleurige afwerking van een monument hangt nauw samen met het onderhoud van het monument zelf. Planmatig onderhoud zorgt voor behoud van het gehele ensemble en, niet onbelangrijk, beheersbare kosten.

Vergulden is het bedekken van een voorwerp met een laagje goud..

Leo Scholten beheerst alle variaties van dit arbeidsintensieve ambacht, dat reeds in verscheidene antieke beschavingen werd toegepast.

Muurschilderingen en secco’s conserveren

Leo Scholten is gespecialiseerd in het conserveren van muurschilderingen en secco’s. Deze worden op vakkundige wijze geconserveerd c.q. gerestaureerd, zodat de verdere achteruitgang van deze schilderingen wordt voorkomen.

Restaureren is een vak apart….

Er zijn maar weinig mensen in Nederland die de kennis en liefde voor dit vak hebben en op een goede en verantwoorde manier schilderingen of schilderijen kunnen restaureren.

Restaureren van schilderijen

Elk schilderij veroudert en verandert daardoor in de loop der tijd van uiterlijk. Het hele schilderij is onderhevig aan dit proces, niet alleen de schildering; ook de drager van de schildering. Als bijvoorbeeld op paneel geschilderd is, kan het hout kromtrekken of afzonderlijke delen kunnen van elkaar wijken, doek kan scheuren gaan vertonen, de verf en de vernislaag kunnen door de invloed van licht en omgevingsomstandigheden, vervoer voor tentoonstellingen etc. beschadigd raken. Om de aard en de omvang van de schade te herkennen zal men over gedegen kennis en ervaring moeten beschikken om tot de juiste beslissing te komen hoe te conserveren c.q. te restaureren. Leo Scholten bv heeft dit specialisme ook in haar pakket zitten en kan u hiermee helpen. Verdoeken, Retoucheren, verwijderen van oppervlakte vuil, verwijderen van vernislagen en nieuwe vernislagen opbrengen behoren tot de mogelijkheden.

Website Realisatie: A!tention