Hout- en marmerimitaties

Leo Scholten beheerst alle facetten van het imitatieschilderen van materialen zoals marmer, houtsoorten en gesteenten. Ook het verfijnd patineren hoort daarbij. Deze kennis en vaardigheid is onmisbaar bij het herkennen, conserveren en zonodig restaureren van oude decoratieve afwerkingen.

Planmatig onderhoud is de beste garantie voor de langdurige instandhouding van een monument….

De conservering en het herstel van de kleurige afwerking van een monument hangt nauw samen met het onderhoud van het monument zelf. Planmatig onderhoud zorgt voor behoud van het gehele ensemble en, niet onbelangrijk, beheersbare kosten.

Vergulden is het bedekken van een voorwerp met een laagje goud..

Leo Scholten beheerst alle variaties van dit arbeidsintensieve ambacht, dat reeds in verscheidene antieke beschavingen werd toegepast.

Muurschilderingen en secco’s conserveren

Leo Scholten is gespecialiseerd in het conserveren van muurschilderingen en secco’s. Deze worden op vakkundige wijze geconserveerd c.q. gerestaureerd, zodat de verdere achteruitgang van deze schilderingen wordt voorkomen.

Restaureren is een vak apart….

Er zijn maar weinig mensen in Nederland die de kennis en liefde voor dit vak hebben en op een goede en verantwoorde manier schilderingen of schilderijen kunnen restaureren.

over ons

Leo Scholten b.v.  is gevestigd te Huissen, maar landelijk werkzaam. Het bedrijf bestaat sinds 1998 en eigenaar Leo Scholten is gecertificeerd gildeschilder. Leo Scholten b.v.  is het eerste Hobeone  restauratie-schildersbedrijf in Nederland en werkt volgens de E.C.C.O. normen voor restauratie. De activiteiten omvatten conservering en restauratie van decoratieve onderdelen van gebouwen en monumenten in de ruimste zin van het woord. Daarnaast beheerst het bedrijf alle variaties van het verguldwerk, het aanbrengen van hout- en marmerimitaties en verfijnd schilderwerk. Vooraf wordt bij ieder project – in goed overleg met de opdrachtgever – een grondig en deskundig vooronderzoek uitgevoerd, zodat van begin tot het einde de juiste restauratiewijze wordt toegepast. Dit vooronderzoek wordt, tezamen met een prijsopgave, in een uitvoerig rapport gepresenteerd. Het vakgebied is divers en ontwikkelt zich voortdurend. Leo Scholten werkt dan ook samen met deskundigen uit diverse disciplines en deelt zijn kennis en ervaring door samen te werken met leerlingen en stagieres. Opdrachtgevers zijn kerkbesturen, stichtingen, overheidsinstanties en particulieren.


Website Realisatie: A!tention